У Києві чиновник добував криптовалюту на серверах держадміністрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві чиновник добував криптовалюту на серверах держадміністрації

Кримінал
1005
Чиновник Державної судової адміністрації постане перед судом за майнінг криптовалюти на службовому обладнанні.
Він також хостив і адміністрував на державних серверах кілька інтернет-магазинів і розважальні сайти, повідомляє прес-служба Прокуратури міста Києва.
Зазначено, що обвинувачений IT-фахівець тривалий час обіймав керівні посади в держпідприємстві “Інформаційні судові системи” при Державній судовій адміністрації України.
“Користуючись службовим становищем, він монетизував мережеве та системне обладнання, призначене для забезпечення сталого функціонування Єдиного держреєстру судових рішень, веб-порталу “Судова влада” і Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи”, – йдеться в повідомленні.
Зокрема, як зазначається, з січня по травень 2018 року він добував криптовалюту через встановлений на обладнання держкомпанії майнер.
Крім того, на серверах ДСА підозрюваний розміщував і адміністрував сторонні сайти. За це він отримував грошову винагороду. Так, в серпні 2018 року на обладнанні судової держадміністрації хостилися три інтернет-магазини і сайт, присвячений мотоциклам класу chopper. Доступ до них забезпечувався за допомогою IP-адрес і каналу зв’язку ДСА України.
Досудове розслідування завершено. Підозрюваному загрожує до 6 років позбавлення волі за статтею про незаконне втручання в роботу комп’ютерів і мереж, поширення шкідливого ПЗ.
Нагадаємо, в серпні 2019 року СБУ виявила в режимних приміщеннях Південно-Української атомної електростанції комп’ютерну техніку, яка використовувалася для майнінгу криптовалют.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас