В Україні з'являться єдині правила дорожніх тендерів - НАДУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'являться єдині правила дорожніх тендерів - НАДУ

Казна та Політика
153
В Україні незабаром має з’явитися методика підготовки та проведення тендерів на ремонт і будівництво доріг. Відповідну документацію готує «Укравтодор».
Вона дозволить встановити єдині правила для всіх замовників та учасників дорожнього будівництва, а також позбутися так званих «тендерних тролів» (компанії, які подають багато необґрунтованих скарг в Антимонопольний комітет і зривають тендери – ред.) і корупції.
Про це розповів президент Національної асоціації дорожників України Тарас Сиротинський.
«Дивно, але незважаючи на освоєння щорічно мільярдів гривень на дорожнє будівництво, у нас досі немає чіткої методики проведення закупівель в дорожній галузі, яка стандартизувала б і набори документів, і вимоги до замовників і учасників. На це неодноразово вказували наші міжнародні партнери, постійно вписуючи цей пункт в рекомендації щодо підвищення ефективності галузі», – зазначив він.
За словами Сиротинського, потрібно на законодавчому рівні закріпити чітке визначення понять «дискримінації» та «аналогічності» та інших, які використовуються “тролями” для зриву тендерів.
А також встановити стримуючий фактор – відповідальність учасників за порушення вимог законодавства і зрив тендерних процесів. Нова методика «Укравтодору», на його думку, створить єдиний підхід щодо способів підтвердження відповідності учасників тендерів кваліфікаційним критеріям всієї дорожньої галузі. «Його зараз немає, кожен замовник виписує вимоги як уміє. А це – благодатний ґрунт для вирощування “тролів” і корупції. Ми ж розуміємо, що неможливо розгорнути масштабне будівництво доріг, коли на ринку таких “тролів” десятки”, – зазначив Сиротинський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас