Найбільші авіакомпанії ЄС відправляють працівників у відпустку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші авіакомпанії ЄС відправляють працівників у відпустку

Світ
4978
Німецька авіакомпанія Lufthansa і нідерландський перевізник KLM оголосили, що знизять витрати, зокрема, скоротять бюджет і заморозять оренду, щоб зменшити вплив епідемії коронавірусу на їхній бізнес.
Про це повідомляє Reuters.
KLM скоротить найм нових співробітників і зовнішніх консультантів, затримає нові ІТ-проєкти і плани щодо оновлення офісів, а також значно скоротить витрати.
“Вплив (вірусу) на доходи KLM буде дуже значним, і він лише частково зменшиться за рахунок більш низьких витрат і низької ціни на паливо”, – сказав фінансовий директор компанії Ерік Свелгайм про наслідки коронавірусу.
Персоналу запропонували взяти вихідні дні, щоб скоротити витрати компанії, оскільки частота рейсів і далі страждає від скорочення авіаперельотів.
KLM закрила маршрути до Китаю до кінця березня. Як повідомлялося, материнська компанія Air France-KLM очікує втрати до 200 млн євро прибутку через коронавірус.
Рентабельність нідерландської авіакомпанії впала з 10% до 7,7% в минулому році, а операційний прибуток впав на 22%, до 853 мільйонів євро.
Найбільша авіакомпанія Німеччини Lufthansa в середу оголосила про програму скорочення витрат, включаючи призупинення набору нових співробітників.
Lufthansa також запропонувала працівникам неоплачувану відпустку і розглядає розширення варіантів роботи на неповний робочий день в контексті колективних договорів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас