Renault анонсувала «малолітражний» електрокар для поїздок по місту (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault анонсувала «малолітражний» електрокар для поїздок по місту (фото)

Технології&Авто
2482
Французький автовиробник Renault анонсував випуск нового електрокара, побудованого на базі популярного хетчбека Twingo, різні модифікації якого розійшлися накладом понад 4 мільйонів екземплярів. Відмінними рисами моделі під назвою Twingo ZE стануть компактні габарити, порівняно висока швидкість зарядки навіть від побутової електромережі і доступна ціна.
Щоб зробити новинку доступною, зберігши її практичність, компанія зробила акцент в першу чергу на маневреності моделі в міських умовах, а не дальності пробігу по трасі. За заявою виробника, на одному заряді акумулятора ємністю 22 кВт/год автомобіль здатний проїхати до 160 кілометрів, при цьому 30-хвилинна зарядка на спеціальній станції з вихідною потужністю 37 кВт додасть до маршруту ще близько 80 кілометрів. «Заправити» електрокар можна і від менш потужної електромережі – так, від однофазного джерела живлення (16 А) 100% заряду модель набере за 8 годин.
Renault анонсувала «малолітражний» електрокар для поїздок по місту (фото)
Потужність електродвигуна Renault Twingo ZE складе 82 к.с., а до 48 км/год автомобіль буде розганятися за 4 секунди. Акумулятори новинки виробництва LG Chem, оснащені системою рідинного охолодження. Довжина кузова «малолітражки» складе 360 см, а очікувана вартість – не більше $24 000.
Renault анонсувала «малолітражний» електрокар для поїздок по місту (фото)
Дебют електромобіля відбудеться на автосалоні в Женеві 3 березня, в продаж на ринку Європи він надійде в кінці 2020 року. Аналітики компанії прогнозують обсяг поставок компактного седана на рівні 25 000 одиниць на рік і більше.
За матеріалами:
4pda
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас