В Україні викрили схему продажу викрадених в ЄС елітних автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні викрили схему продажу викрадених в ЄС елітних автомобілів

Кримінал
940
В Україні викрили схему продажу елітних автомобілів, викрадених в Європейському союзі, яка заподіяла шкоди на понад 4 млн євро.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу Генпрокурора.
За версією слідства, учасники злочинної організації оформляли на себе і на підставних осіб договори лізингу на автомобілі еліт-класу.
“Серед таких осіб були представники приватних українських і закордонних підприємців на території країн Євросоюзу (Республіка Польща, Королівство Нідерландів, Чеська Республіка та інші)”, – йдеться в повідомленні.
Вони, ймовірно, використовуючи корумповані зв’язки в правоохоронних органах, перевозили ці автомобілі через митний контроль і реєстрували в сервісних центрах МВС України, де отримували свідоцтва і державні номерні знаки. У подальшому вказані автомобілі реалізовували.
“Починаючи з 2017 року, зазначені особи обдурили десятки іноземних організацій. Не отримуючи виплат по лізингу, дані організації повідомили в правоохоронні органи, після чого автомобілі були оголошені в міжнародний розшук. За такою схемою налічується 56 епізодів, в результаті чого завдано збитків на понад 4 млн євро”, – додали у відомстві.
В результаті, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру шести особам у створенні злочинної організації і незаконному заволодінні транспортними засобами (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч.3 ст. 289 КК України).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас