У Мінсоцполітики назвали фактори впливу на розмір субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики назвали фактори впливу на розмір субсидії

Особисті фінанси
532
Механізм субсидій передбачає компенсацію витрат громадянам на оплату житлово-комунальних послу і розрахований на те, щоб застосовувати гнучкий індивідуальний підхід для розрахунку субсидій.
Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко, повідомляє пресслужба міністерства.
“Рахунок за житлово-комунальні послуги – річ індивідуальна. Ми можемо говорити про середні показники, але не треба забувати про те, що рахунок складається з двох величин, а саме: з тарифу за послугу та кількості спожитої послуги”, – повідомляє Музиченко.
На розмір субсидії впливають кілька факторів:
  • умови проживання людини (параметри тих послуг, які людина використовує);
  • ціна і тариф, яка встановлена відповідним органом для конкретного виду послуги;
  • доходи членів домогосподарства.

Як заощадити на комуналці

”Індивідуальний підхід базується на тому, що кожне домогосподарство має визначений індивідуальний відсоток платежу, який сплачується відповідно до доходів. А також полягає ще й в тому, що громадянин має можливість у будь-який час вибрати форму отримання виплат (готівкову, безготівкову). Так, на сьогодні 95% субсидіантів отримують виплати в готівковій формі”, – заявив посадовець.
Крім того, Віталій Музиченко звернув увагу на те, що з 2018 року для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) було спрощено процедуру отримання субсидій.
Для отримання субсидії відповідній категорії громадян необхідно:
  • стати на облік як ВПО за адресою проживання без реєстрації місця проживання, без переоформлення особових рахунків, оформлення договорів оренди, виключно на підставі довідки ВПО, за адресою проживання оформити житлову субсидію.

Довідка Finance.ua:

  • У 2020 році на виплату пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг уряд направить більше, ніж в минулому році – 47,6 млрд гривень. Розмір субсидій і пільг у 2019 році: середній розмір субсидії становив близько 1200 грн, середній розмір пільги становив 750 грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас