СБУ підозрює чиновників «Київміськсвітло» в розкраданні коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ підозрює чиновників «Київміськсвітло» в розкраданні коштів

Кримінал
306
Служба безпеки України підозрює посадових осіб комунального підприємства «Київміськсвітло» в масштабних зловживаннях при закупівлі товарів для вуличного освітлення, повідомляє прес-служба відомства.
Силовики заявляють, що в 2018 році керівництво кількох структурних підрозділів комунального закладу забезпечило перемогу в тендері на придбання освітлювальних засобів для поточних потреб міста наближеній до них комерційній структурі. Загальна сума контрактів склала кілька десятків мільйонів гривень.
За попередньою версією слідства, під час підготовки кошторису чиновники свідомо завищили реальну ринкову вартість на лампи для вуличного освітлення.
Ініційована службою комплексна товарознавча та судово-економічна експертизи показали, що через такі дії посадових осіб місцевому бюджету завдано збитків в особливо великих розмірах. Правда, його суму силовики так і не назвали.
Зараз п’ятьом посадовим особам «Київміськсвітло» оголошено про підозру. Стосовно них тривають слідчі дії. На жаль, називати імена осіб, причетних до корупційної схеми, в СБУ не стали. Заходи з викриття махінацій чиновників «Київміськсвітло» проводилися спільно з Офісом Генерального прокурора.
Нагадаємо, раніше Служба безпеки України спільно з підрозділами ДБР під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора попередила заподіяння державі збитків в особливо великих розмірах при будівництві причалу Миколаївського морського порту.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас