У Кабміні пояснили, що буде з боргами, взятими при ексміністрі фінансів Яресько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні пояснили, що буде з боргами, взятими при ексміністрі фінансів Яресько

Казна та Політика
2315
Кабмін не збирається робити жодних дій щодо випущених в ході реструктуризації 2015 року ВВП-варантів і не бачить загрози від них для бюджету в короткостроковій перспективі.
Таку заяву зробив урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца, пише Сьогодні.
За його словами, твердження про надмірне навантаження виплат за ВВП-варрантам для бюджету – штучно створена проблема інформаційної кампанії, що розгорнулася навколо них останнім часом.
“Мета цієї кампанії в тому, щоб уряд зробив якісь дії щодо викупу. Саме плани з викупу зроблять цей інструмент привабливим для широкого кола інвесторів, тому що ті, хто тримає зараз ці варранти, не вірять, що економіка України може зростати на 7% наступні 20 років”, – наголошується в повідомленні.
Нагадаємо, 3 вересня 2019 року Міністерство фінансів України здійснило найбільший у 2019 році платіж за державним боргом. Були погашені євробонди на 661 млн доларів, а також нараховані за ними відсотки – 444 млн доларів.
Ці єврооблігації Україна випустила в рамках реструктуризації держборгу в 2015 році. Угода передбачала списання 3 млрд доларів боргу і відстрочку платежів ще на 8,5 млрд доларів до 2019 року. Ставка за всіма облігаціями була зафіксована на рівні 7,75% річних.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас