СБУ блокувала відшкодування незаконно сформованого ПДВ на пів мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ блокувала відшкодування незаконно сформованого ПДВ на пів мільярда гривень

Кримінал
3286
СБУ блокувала відшкодування з бюджету незаконно сформованого податку на додану вартість у розмірі пів мільярда гривень
Про це повідомляє пресцентр СБУ.
“Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України спільно з Державною фіскальною службою під процесуальним керівництвом офісу Генерального прокурора блокувало відшкодування з бюджету незаконно сформованого податку на додану вартість у розмірі півмільярда гривень”, — йдеться в повідомленні.
Під час проведення слідчих дій правоохоронці встановили, що в оборудці задіяні майже 100 комерційних структур, зареєстрованих у різних регіонах України. Їх реквізити використовували організатори та учасники так званих “транзитно-конвертаційних” груп.
Через ці суб’єкти господарювання вони надавали “послуги” з ухилення від сплати податків та обов’язкових платежів до державного бюджету за здійснення безтоварних операцій.
У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України, судом накладено арешт на суму незаконно сформованого ПДВ у розмірі майже 500 мільйонів гривень у системі електронного адміністрування платників податків. Тривають слідчі дії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас