Vodafone протестував 4G у київському метро: Комерційний запуск на перших станціях стартує з 12 березня 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vodafone протестував 4G у київському метро: Комерційний запуск на перших станціях стартує з 12 березня 2020 року

Фондовий ринок
420
Оператор мобільного зв’язку Vodafone Україна повідомив про успішне тестування 4G-мережі в метрополітені Києва. Протягом декількох днів 4G почне з’являтися, починаючи зі станції “Академмістечко” і в тунелі в бік станції “Житомирська”, потім – в кілька етапів – і на інших станціях.
Всього ж, за планами, в першому півріччі мережа з’явиться на дев’яти станціях і в прогонах між ними. Повністю 4G інтернетом метрополітен Києва покриють до кінця 2020 року.
“Протягом усього минулого тижня, в режимі 24/7, команда фахівців Vodafone Україна спільно з підрядником, працювала над реалізацією технічного рішення і успішно провела тестування мережі 4G в метро Києва. Тести, які ми проводили в ніч на 24 лютого, пройшли успішно, всі сервіси працюють і мережа готова до прийому інтернет трафіку наших абонентів, – зазначив Андрій Большаков, заступник генерального директора Vodafone Україна.
Зараз ми чекаємо ухвалення тарифів на доступ до інфраструктури Києва, а також, зокрема, до інфраструктури КП «Київський метрополітен», яке заплановане на 12 березня. У разі позитивного рішення, зможемо приступити до повної реалізації проєкту відразу після підписання договору. В іншому разі, строки проєкту можуть перенестися”.
Роботи в метрополітені виконані програмним методом, шляхом апгрейда наявного програмного забезпечення на всіх ділянках мережі в стандарті LTE-1800.
Відзначимо, що в березні 2020 року запланований старт 4G Internet на перших станціях метро, а саме: а) «Академмістечко», «Житомирська», «Святошин»; б) «Сирець», «Дорогожичі»; в) «Героїв Дніпра», «Мінська», «Оболонь». А до кінця 2020 року – на всіх станціях і тунелях столичного метрополітену.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас