Особливості спілкування з колекторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Особливості спілкування з колекторами

Особисті фінанси
20
Від боргу можна позбутися лише платежом. Якщо у вас є певні прострочення по кредиту або виникла досить велика пеня, до справи можуть підключитися колектори, які будуть намагатися всіма законними і незаконними методами повернути гроші компанії. Якщо ви не знаєте, як розмовляти з колекторами, варто прислухатися до порад фахівців, які зібрані в даній статті.
Хто такі колектори?
Колектори – це співробітники спеціалізованих агентств, які займаються поверненням кредитних коштів. У певних випадках колектори діють за дорученням банку, але іноді вони можуть викуповувати кредити, після чого просто «вибивати» з позичальника свої гроші. Отже, якщо вам зателефонували колектори, намагайтеся пояснити їм причини несплати боргу:
коротко розкажіть колектору, через що ви не можете вчасно внести обов’язковий платіж по кредиту;
запевніть третю особу, що ви не відмовляєтеся від сплати заборгованості і будете це обов’язково робити, як тільки з’явиться фінансова можливість;
розкажіть, як і коли ви почнете робити обов’язкові платежі;
озвучте дату наступної оплати частини боргу. Але щоб до вас не виникло додаткових претензій, свою обіцянку необхідно обов’язково виконати.
Як розмовляти з колекторами по телефону?
Метою дзвінків колекторів є повернення кредитних коштів. У тому випадку, якщо співробітник колекторської компанії бачить, що ви в обумовлений час внесли мінімальну частину, вас залишать у спокої. Варто розуміти, що єдиний шанс позбутися загроз колекторів – це почати виплачувати борг по кредиту.
Як показує практика, боржники, які вносять мінімальний платіж хоча б раз на місяць, мають менше проблем з колекторами, ніж ті люди, які повністю відмовляються від своїх зобов’язань по кредиту.
У тому випадку, якщо вам надійшов дзвінок від колектора, дійте наступним чином:
уточніть, чи повністю банк продав ваш борг, чи колектор має тільки право представляти в суді інтереси фінансової компанії;
дізнайтеся, чи не змінилися банківські реквізити;
спробуйте домовитися про відстрочення платежу або попросіть зробити реструктуризацію боргу;
запевніть колектора, що ви не збираєтеся переховуватися і в обов’язковому порядку будете вносити гроші на рахунок банку.
Щоб колектори не діставали вас, необхідно зберігати спокій і намагатися робити хоча б мінімальні платежі по кредиту.
За матеріалами: Dinero.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас