Коворкінги: інвестуємо у клімат для продуктивної роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Коворкінги: інвестуємо у клімат для продуктивної роботи

Нерухомість
434
Коворкінги стають дедалі популярнішими, у тому числі в Україні. Минулого року тільки у Києві відкрилось 10 нових великих коворкінгів, а їх загальна кількість складає понад 50. Як відомо, коворкінги відрізняються від звичайних офісів: тут є відкритий простір без закріплених робочих мцсьц, а кількість людей у приміщенні може суттєво відрізнятись протягом дня і тижня. Як же створити у такому приміщенні ідеальний клімат для роботи? Адже від цього залежить не тільки комфорт для людей, а й конкурентоспроможність закладів.
Як розповіли фахівці компанії «Ліконд», офіційного дистриб’ютора DAIKIN в Україні, оптимальним рішенням для коворкінгів є застосування мультизональних систем (систем VRF/VRV). Завдяки технічним особливостям та перевагам, саме цей вид кондиціонерного обладнання дозволить максимально врахувати вимоги арендаторів, а також всі особливості, в тому числі наявність фуд-зони, кімнат для переговорів та відпочинку. У якості внутрішніх кондиціонерних блоків краще випористовувати блоки прихованого монтажу канального типу. При цьому важливо обирати моделі з низьким рівнем шуму, щоб не заважати робочому процесу.
Коворкінги: інвестуємо у клімат для продуктивної роботи
Під час проектування кліматичної системи, треба звернути особливу увагу на фуд-зону, у тому числі в плані вентиляції та очищення повітря, щоб запахи їжі не розповсюджувались по робочим приміщенням. Для серверних варто передбачити окреме кліматичне обладнання, щоб забезпечити точні параметри для безперебійної роботи IT-обладнання. Що стосується невеликих «глухих» кімнат для переговорів, то краще використовувати канальні чи касетні блоки малої потужності (1-1,5 кВт).
«Кліматична система для коворкінгу повинна бути надійною, сучасною та обов’язково гнучкою, з можливістю розширення і модернізації в майбутньому. Адже на практиці можуть відбуватись суттєві зміні навантаження, у результаті збільшення кількості робочих місць, офісного і побутового обладнання, зміни планувань чи призначення окремих приміщень. Обладнання DAIKIN давно зарекомендувало себе в світі та Європі як найбільш технологічне і енергоощадне. Саме у таке обладнання варто інвестувати при оснащенні офісних та бізнес-центрів, у тому числі, і коворкінгів», – відзначив Володимир Степура, директор компанії «Ліконд».
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас