Ідея Банк – серед лідерів рейтингу життєздатності українських банків за версією видання Mind.ua — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк – серед лідерів рейтингу життєздатності українських банків за версією видання Mind.ua

Особисті фінанси
84
Ідея Банк увійшов до рейтингу життєздатності українських банків за версією онлайн-видання Mind.ua, розділивши 2 позицію із рейтингом «4 зірки» із 9 провідними банками, що працюють в Україні.
Рейтингом визначено банки, що отримали найвищий бал – «4,5 зірки». Це – державний французький УкрСиббанк, австрійський Райффайзен банк Аваль, нідерландський ІНГ Банк Україна, американський Сітібанк.
На 2 позиції разом із Ідея Банком із оцінкою «4 зірки» розташувалися дев’ять банків, з них п’ять іноземних: Кредобанк (Польща) «Креді Агріколь» (Франція), «ПроКредит» (Німеччина), ОТП (Угорщина), а також три державні українські банки – Укргазбанк, Укрексімбанк та ПриватБанк а також ПУМБ.
Рейтинг життєздатності банків – інформаційний проєкт оцінки надійності найбільших фінустанов України. До нього увійшли установи, ринкова частка яких перевищує 0,2% від усіх платоспроможних банків.
За наявного рівня прозорості банківської системи та фінансової звітності банків, методика Mind для розрахунку факторів максимально адекватно відображає здатність фінансових установ вижити в умовах економічної турбулентності.
Рейтинг враховує найважливіші фактори фінансової стійкості, які можна розрахувати на основі публічної інформації для платоспроможних банків. У методиці також враховуються економічні нормативи діяльності банків за розрахунками.
Це зокрема такі фактори, що визначають життєздатність банків:
  • Достатність капіталу.
  • Якість кредитного портфеля.
  • Рентабельність діяльності банку.
  • Ліквідність.
  • Підтримка та ризики власників.
  • Безперебійність виплат.
  • Системне значення банку.
  • Ризик відкритої валютної позиції.
 
Ідея Банк Україна працює на ринку з 1989 року. За 30 років практики банк сформував ділову репутацію надійного фінансового партнера, який пропонує споживачам продукти і сервіси європейської якості.
Ідея Банк входить до європейської фінансової групи Getin Holding S.A. (Польща).
Getin Holding S.A. (Польща) належить 100% акцій банку.
Банк надає послуги у 82 відділеннях та 200 консультаційних центрах по всій Україні. Продуктами банку користуються понад 300 тисяч клієнтів.
Команда професіоналів банку об’єднує 1,2 тис. осіб.
Банк – переможець низки рейтингів у номінаціях роздрібного кредитування та надійності.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас