“Я - дорослий!”: UKRSIBBANK підтримує проекти для розвитку людей з синдромом Дауна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

“Я - дорослий!”: UKRSIBBANK підтримує проекти для розвитку людей з синдромом Дауна

Світ
25
UKRSIBBANK BNP Paribas Group у взаємодії з Всеукраїнською благодійною організацією «Даун Синдром» впродовж багатьох років підтримують регіональні ініціативи батьків дітей з синдромом Дауна.
НУО «Даун-синдром» із Луцька стала учасником грантової програми проекту «Срібна монетка» та наприкінці 2019 отримала грант за місцеву ініціативу «Я – дорослий!». Під керівництвом Лариси Новосад та Олени Мельник у Луцьку проводиться підготовка молодих людей з синдромом Дауна до трудової діяльності із залученням їх до тренінгів та практичних занять. Практичні заняття націлені на розвиток навиків роботи у сфері обслуговування, в готельному бізнесі та в флористичному напрямку. Після навчання молоді люди зможуть стати учасниками стажування в кафе, в супермаркеті, в готелі та в офісі за домовленістю з роботодавцями.
Так, у Луцьку відкрили інклюзивну кав’ярню, де офіціантами працюють двоє юнаків із синдромом Дауна. Ідею створення такого закладу довго виношували НУО «Даун-синдром» та батьки хлопців — і ось нарешті її вдалося реалізувати.
Зазначимо, що Громадська організація «Батьки дітей з синдромом Дауна та інших розладів розвитку» (НУО «Даун-синдром») була заснована у жовтні 2005 року об’єднанням батьків для сприяння розвитку та соціалізації своїх дітей з синдромом Дауна. Організація об’єднала більш ніж 70 чоловік, дітей з синдромом Дауна та їх батьків.
Нагадаємо, що завдяки підтримці клієнтів UKRSIBBANK разом нам вдалося зібрати понад 2 млн грн на реалізацію значущих проектів, зокрема: обладнання спеціалізованого Центру раннього розвитку дітей із синдромом Дауна, поширення програм з розвитку мовлення і читання, семінари та комплексна діагностика, консультування дітей та батьків, друк спеціальної літератури, гранти на реалізацію регіональних проектів для поліпшення якості життя людей з синдромом Дауна. Спочатку банк підтримував інклюзивну освіту, щоб люди з синдромом Дауна могли навчатися разом зі своїми однолітками та дивувати світ своїми талантами. А минулого року ми долучилися до поширення кращих практик профорієнтації людей з синдромом Дауна та адаптації у колективі, що допоможе людям із синдромом Дауна знайти своє місце у суспільстві, знайти свою першу роботу та стати самостійними у дорослому житті.
За матеріалами:
Укрсиббанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас