Автомобілі на тротуарах: як читачі Finance.ua пропонують карати водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі на тротуарах: як читачі Finance.ua пропонують карати водіїв

Особисті фінанси
2424
Нещодавно ми писали про те, що за виїзд автомобіля на тротуар пропонують підняти штрафи та вилучати водійське посвідчення на термін від одного до трьох років. Документ із такими пропозиціями був розміщений на сайті електронних петицій України.
За словами автора петиції, масова їзда тротуарами в Україні вже давно стала нормою. Така ситуація склалася через відсутність прямої норми закону, яка би передбачала відповідальність за таке правопорушення, у Кодексі про адміністративні правопорушення.
Тому автор документу пропонує доповнити відповідною статтею Кодекс України про адміністративні правопорушення, цим самим запровадивши відповідальність за їзду тротуарами незалежно від мети такої їзди.
Як покарання за таке правопорушення пропонується встановити штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів громадян (3400 грн) або позбавлення права керування на один рік за вчинення його вперше та штраф у розмірі 300 неоподаткованих мінімумів громадян (зараз – 5100 грн) або позбавлення права керування на три роки у разі його повторного вчинення.
Також у петиції вказується необхідність запровадження відповідальності власника транспортного засобу, у разі якщо автомобіль рухався тротуаром і зник з місця порушення.
Користувачі форуму вирішили у коментарях поділитися своїми ідеями урегулювання цієї проблеми і представили чимало ідей, які дійсно можуть допомогти у питанні автомобілів на тротуарах:
Форумчанин Igorten впевнений, що передусім варто удосконалити українську систему контролю та покарань за порушення:
Зважаючи на це, maestro71 запевняє, що Україні потрібні більш рішучі кроки, основним із яких має стати зміна судової влади у державі. На його думку, саме справедлива судова система поставить крапку у порушенні порядку водіями автівок:
Користувач panzershreck1921 вказав на неточність у словах автора петиції, яка зовсім змінює представлену ним картину:
Автомобілі на тротуарах: як читачі Finance.ua пропонують карати водіїв
Rainbow бачить вирішення цієї проблеми у недостатній захищеності самих тротуарів від наїзду водіїв. Також він пропонує дати дозвіл на фіксацію правопорушень іншими учасниками дорожнього руху:
Із цією ідеєю солідарний форумчанин safonovstanislav, адже проблема не лише в тому, що автомобілісти виїжджають на пішохідну зону, але і в тому, що автомобілі залишаються припаркованими на тротуарах і заважають руху пішоходів:
Mykola підсумував згенеровані ідеї користувачів форуму й зауважив, що такі кроки призведуть до організованості дорожнього руху на рівні з європейським. І для цього треба зовсім небагато:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас