Кличко розповів, коли почнуть будувати метро на Троєщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко розповів, коли почнуть будувати метро на Троєщину

Казна та Політика
2528
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що як тільки буде добудований Подільсько-Воскресенський міст і відкриють рух автотранспорту через нього, почнеться будівництво нової гілки метро на Троєщину.
Про це він сказав в ефірі телеканалу Україна 24.
За його словами, відкрити автосполучення між лівим та правим берегами столиці новим мостом планують до кінця цього року.
«Плани будівництва мосту були ще з далекого 1979 року. А почали будувати його у 2003-му. І два роки тому ми почали активно зводити цей об’єкт. Ви знаєте, я вже проїжджав мостом, коли перевіряв, як там тривають роботи. І можу сказати, що до кінця цього року ми відкриємо автомобільне сполучення ним. Метро на Троєщину — це питання найближчих 4−5 років», — сказав Кличко.
За словами мера, цього року на добудову Подільсько-Воскресенського мостового переходу виділять майже 3 мільярди гривень.
Кличко зазначив, що є необхідність ремонту київських мостів, оскільки більшість з них знаходяться в передаварійному стані.
«Уявіть, скільки коштів потрібно місту! Попри те, що за останніх кілька років ми в кілька разів збільшили бюджет міста, нам коштів не вистачає. У столиці держава забирає 60 відсотків ПДФО. А нам терміново треба відремонтувати і міст Патона, і Північний міст. Нам потрібно взяти на баланс міста та добудувати Дарницький міст. Планів дуже багато. Але на всі потрібні великі кошти», — сказав він.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас