Китайські компанії не можуть платити зарплату співробітникам через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські компанії не можуть платити зарплату співробітникам через коронавірус

Світ
1004
Китайські компанії скорочують зарплати співробітникам, переносять терміни виплат або повністю припиняють платити зарплату, пояснюючи це економічним збитком від коронавірусу.
Про це пише агентство Bloomberg.
У спробах уповільнити поширення епідемії, що забрала вже більш ніж 2 тис. життів, китайська влада і великі компанії закликають працівників залишатися вдома.
Китайські компанії повідомляють співробітникам, що у них немає грошей для виплат або що вони не повинні платити зарплату співробітникам, які перебувають на карантині і не відвідують роботу в повному обсязі.
Так, керівництво парку розваг Lionsgate Entertainment World в китайському місті Чжухай, який призупинив роботу, сказало співробітникам витратити свої оплачені вихідні дні і готуватися до неоплачуваної відпустки.
Скасування занять в школі програмування і робототехніки в Ханчжоу обернеться для співробітників втратою від 30% до 50% зарплати.
“Тиждень неоплаченої відпустки – це дуже важко, – каже 32-річний Джейсон Лам, який працює шеф-кухарем в одному з дорогих ресторанів в Гонконзі. – У мене недостатньо коштів, щоб покрити витрати в поточному місяці”.
На поточний момент рано оцінювати, скільки людей могли позбутися зарплати в результаті спалаху коронавірусу, пише Bloomberg. За даними опитування китайського кадрового агентства Zhaopin, в якому взяли участь понад 9,5 тис. осіб, більше однієї третини респондентів кажуть, що знають про існування подібного ризику.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас