День фінансів, 19 лютого: Нео і фейк, електроскутери і ПДР, схема з ліками і 20 млн з бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 19 лютого: Нео і фейк, електроскутери і ПДР, схема з ліками і 20 млн з бюджету

556
У середу, 19 лютого, здебільшого про боротьбу. З неоформленими працівниками, водіями (тими, які їздять тротуарами), і навіть “дивовижними” схемами.
Нео. Податок. Фейк. Що у них спільного? Днями в ЗМІ з’явилася інформація про те, що українці повинні будуть декларувати всі свої доходи і платити з них податки. У тому числі з коштів, перерахованих з однієї банківської картки на іншу. У податковій відреагували на цю інформацію. Як зазначається, це не відповідає дійсності. Мабуть, щоб спростування виглядало більш переконливим, податківці вирішили залучити Кіану Рівза. Ось, що з цього вийшло. ⬇️
День фінансів, 19 лютого: Нео і фейк, електроскутери і ПДР, схема з ліками і 20 млн з бюджету
Також у податковій нагадали, що сьогодні останній день сплати єдиного податку для ФОП 3 групи. 😉
Дотримуватися ПДР. Навіть на електросамокатах Народні депутати хочуть прирівняти користувачів легкого електротранспорту (електроскутерів, гіробордів, моноциклів і сігвеїв) до учасників дорожнього руху. За порушення ПДР передбачатиметься штраф – до 5 неоподатковуваних мінімумів.
Покарання за їзду тротуарами теж пропонують посилити. На сайті електронних петицій зареєстрували документ, яким пропонується підняти штрафи та вилучати водійське посвідчення на строк від одного до трьох років за виїзд автомобіля на тротуар. За словами автора петиції, масова їзда тротуарами в Україні вже давно стала нормою, а пряма норма закону, яка б передбачала відповідальність за таке правопорушення, відсутня.
Всім вийти з тіні. Перевіряє Милованов. Як заявляє міністр економіки Тимофій Милованов, п’ята частина всіх зайнятих українців “працюють без трудової”. Державна служба праці за два тижні перевірила 184 319 підприємств і виявила 700 неоформлених працівників. Як зазначає міністр, поки інспектори працювали “в полях”, роботодавці почали масово відправляти в податкову повідомлення про оформлення трудових відносин. На роботу оформили понад 123 тисячі осіб.
“Дивовижна” схема на 20 млн. Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет поділився історією про “дивовижну схему” навколо ліків, яка була розкрита спільно з Міністерством економіки. Організатори схеми вже отримали фінансування в розмірі 20 млн грн державних коштів і в майбутньому розраховували отримати на компанію в Гонконзі від 369 млн грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас