Кабмін затвердив Положення про Офіс фінконтролю: чим займатиметься новий орган — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив Положення про Офіс фінконтролю: чим займатиметься новий орган

Казна та Політика
508
Кабмін затвердив Положення про Офіс фінансового контролю, в якому визначаються основні завдання, функції та повноваження нового органу.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.
Зазначається, що офіс фінконтролю здійснюватиме контрольні заходи у міністерствах, інших органах виконавчої влади, державних фондах, фондах загальнообов’язкового державного соціального страхування, бюджетних установах та суб’єктах господарювання державного сектору економіки.
А також – на підприємствах, в установах та організаціях, які отримують (отримували) кошти з бюджетів усіх рівнів, держфондів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування або використовують (використовували) державне або комунальне майно.
“Контрольні заходи також здійснюватимуться в суб’єктах господарської діяльності незалежно від форми власності за рішенням суду, ухваленим у кримінальному провадженні”, – йдеться в повідомленні.
Офіс фінансового контролю, зокрема, відповідатиме за перевірку:
  • використання та збереження державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, у тому числі цільового, ефективного та результативного використання коштів державного бюджету та місцевих бюджетів;
  • дотримання законодавства на всіх стадіях бюджетного процесу з державного та місцевих бюджетів;
  • дотримання законодавства про закупівлі;
  • цільового використання та своєчасного повернення кредитів (позик), отриманих під державні (місцеві) гарантії;
  • реалізації інвестиційних проєктів, інших проєктів (програм), які підтримуються міжнародними організаціями;
  • законності та правомірності витрат бенефіціарів (партнерів) у рамках виконання спільних операційних програм прикордонного та транскордонного співробітництва;
  • стану та достовірності бухгалтерського обліку та фінансової звітності.
У Мінфіні додають, що в положенні передбачена реалізація інституту фінансової аналітики – проведення аналізу ризиків з управління ресурсами держави з подальшим здійсненням контрольних заходів з високоризикових операцій.
“Це дозволить рухатися до автоматизації процесів і обробки інформації в інформаційно-аналітичних системах офісу фінконтролю. Підвищиться якість виконання завдань, скоротиться час на збирання, обробку та аналіз інформації про діяльність підконтрольних установ, а пріоритет діяльності перейде до забезпечення своєчасного реагування на проблемні питання дотримання законодавства”, – додали у відомстві.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас