Уряд підвищив штрафи за зловживання обленерго при підключенні до електромереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд підвищив штрафи за зловживання обленерго при підключенні до електромереж

Особисті фінанси
991
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення підвищити відповідальність операторів систем розподілу електроенергії (обленерго) за затягування рішень про підключення до електромереж.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
Оператори систем розподілу (ОСР) в Україні є природними монополістами, адже саме від їхнього рішення залежить, чи вдасться інвестору підключитися до електромереж для того, аби розпочати свою діяльність.
«Подекуди вони виставляють завищену плату за підключення до електромереж. Крім того, часом вимагають від бізнесу хабарі, погрожуючи затягнути розгляд документів до нескінченності», — зазначив Гончарук.
Причина підвищення. Прем’єр-міністр вважає, що через корупцію у сфері підключення до електромереж, інвестори не бажають відкривати нові потужності у регіонах України, що негативно впливає на місцеві бюджети.
Що зроблять. Уряд посилює відповідальність ОСР за такі дії, зокрема через підвищення розмірів штрафних санкцій.
Посилять контроль за використанням зібраних від споживачів коштів. Вони йтимуть на розвиток електромереж, а не на особисті потреби власників обленерго.

Довідка Finance.ua:

  • 24 жовтня 2019 року уряд ухвалив постанову, якою спростив умови підключення до електромереж.
  • Відповідно до рейтингу Doing Business, за легкістю підключення до мереж Україна посідає 128 місце зі 190 економік світу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас