Xiaomi запатентував розумну захисну маску для обличчя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi запатентував розумну захисну маску для обличчя

Технології&Авто
2475
Маска для обличчя була затребувана для захисту користувачів від екологічних проблем, таких як забруднення повітря. Наразі вони стали більш затребуваними в Китаї через спалах коронавірусу.
У той час як Xiaomi вже продає маски для обличчя в своїй країні, компанія отримала патент на нові “розумні маски” від Управління з патентів і товарних знаків США. Опис патенту показує, що інтелектуальна маска від Xiaomi буде оснащена процесором для обчислення всіх даних, які збирають датчики на масці. Зібрані дані будуть збережені в масці на карті пам’яті, а також можуть бути передані на інші пристрої завдяки модулю підключення.
Поряд з усім цим, є також вбудована батарея, яка живить стандартний повітряний фільтр. Маска матиме акселерометри і гіроскопи, які допоможуть масці визначити, чи рухається користувач чи перебуває в нерухомому положенні. Датчики на смарт-масці Xiaomi реєструватимуть такі дані, як загальний час носіння, поглинання забруднень, обсяг дихання, показники дихання та інші.
Маска також може бути підключена до мобільного додатку, який буде показувати всі дані в режимі реального часу, а також надавати інформацію про погоду і якість повітря в місті користувача.
Xiaomi запатентував розумну захисну маску для обличчя
Розумна маска також зможе виявити потенційні порушення дихання, а також може порекомендувати більш здоровий спосіб дихання. Проте, зверніть увагу, що це всього лише заявка на патент від Xiaomi, яка була видана, і компанія не вказала, чи планує вона випустити такий продукт на ринку. Навіть якщо це відбудеться, немає гарантії, що смарт-маска буде доступна для купівлі на ринку найближчим часом.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас