День фінансів, 18 лютого: дві пенсії для українців, скасування на акциз для авто, єдиний електронний квиток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 лютого: дві пенсії для українців, скасування на акциз для авто, єдиний електронний квиток

3356
Вівторок, 18 лютого: як отримати дві пенсії та що потрібно знати, замовляючи товар з Китаю:
Українці зможуть отримувати дві пенсії. Про це сказано в законопроєкті «Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення». Пропонують до наявної, солідарної, пенсійної системи додати ще одну – накопичувальну. Другу пенсію можна буде отримувати нарівні з солідарною. Суму виплат можна буде налаштувати на свій розсуд.
Нацбанк назвав кількість збиткових банків у 2019 році. У 2019 році з 75 чинних в Україні банків збитковими були всього шість, їх сукупний збиток склав 0,2 млрд грн. У Нацбанку нагадали, що прибуток банківського сектору за 2019 рік був в 2,7 разу вищим, ніж за 2018 рік, і склав 59,6 млрд грн.
Обсяги депозитів населення в 2020 році продовжать збільшуватися. Гривневі вклади населення за четвертий квартал 2019 року зросли на 8,4% у всіх групах банків після скорочення в третьому кварталі. У річному вираженні зростання склало 17,5%
Мільйон робочих місць через п’ять років. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що Кабінет Міністрів України має намір в поточному році створити 200 тисяч нових легальних робочих місць. За його словами, мета уряду на 2020 рік – це плюс 200 тис. нових легальних робочих місць і скорочення пошуку роботи в середньому з 3,6 до 2 місяців. За 5 років – 1 млн робочих місць.
Акциз для всіх автомобілів пропонують скасувати. До Верховної Ради планують внести законопроєкт про скасування акцизів на нові та вживані автомобілі. Про це повідомив нардеп від Партії “Слуга народу” Мар’ян Заблоцький. Планують залишити 20% імпортного ПДВ і 10% імпортного мита для нових і вживаних авто.
Київ запроваджує систему єдиного електронного квитка. З квітня поточного року в метро і на п’яти видах наземного громадського транспорту для оплати проїзду діятиме єдиний електронний квиток. Ним можна буде оплатити поїздку в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері і міській електричці.
ТОП 5 корисних порад безпечних покупок з Китаю 2020. Не хочете переплачувати за покупки, але боїтеся замовляти товари з Китаю? Finance.ua підготував для вас нове відео про це:
А якщо подорожі Вас цікавлять більше, ніж покупки, то пропонуємо вам ознайомитися з новим путівником Finance.ua – Сім міст, де можна чудово провести вік-енд.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас