Десятки мільярдів: Держмитниця завершує оцінку обсягу контрабанди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Десятки мільярдів: Держмитниця завершує оцінку обсягу контрабанди

Казна та Політика
710
Державна митна служба завершує процес експертної оцінки обсягів контрабанди, очікується, що сума складе кілька десятків мільярдів гривень.
Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів очільник Держмитниці Максим Нефьодов.
За його словами, наразі досить складно оцінити точний розмір контрабанди. Більш точні цифри очікуються в кінці лютого.
“Ми зараз закінчуємо свою експертну оцінку. Думаємо, що це в межах кількох десятків мільярдів гривень, але точніше зможемо сказати десь на горизонті місяці. Ми йдемо, скоріше, не від схем, а від товарних категорій і від ринкової оцінки частки товарів, які можуть бути ввезені “в сіру”, – повідомив Нефьодов.
При цьому глава Держмитниці зазначив, що схеми контрабанди однакові у всьому світі.
“Якщо ви будете спілкуватися з поляками або американцями, вони будуть називати вам в принципі ті ж схеми, що і у нас, – каже чиновник. – Якщо хтось думає, що “піджаки” – це суто українське ноу-хау, можна подивитися, що нещодавно відбувалося на кордоні між Гонконгом і материковим Китаєм. У Гонконзі одні з найдешевших продуктів електроніки в світі через специфічність їх оподаткування. Приїжджала фура з телефонами, виходили 500 китайців, які щойно приїхали з села, кожен брав по одному телефону і ніс через пункт пропуску, потім здавали на іншу вантажівку і так кілька разів”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас