Уряд готує цивілізовані умови роботи і легальне працевлаштування для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд готує цивілізовані умови роботи і легальне працевлаштування для українців

Особисті фінанси
1410
Уряд створює цивілізовані умови роботи й забезпечує легальне працевлаштування.
Про це повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
Кожен 5-й українець працює неофіційно.
Найбільше людей, які “працюють у тіні”, в сільському господарстві, оптовій та роздрібній торгівлі, будівництві, транспорті та кур’єрській діяльності.
“Ці працівники не захищені. Уряд розпочав кампанію з виведення з тіні ринку праці. Адже це не тільки сплата податків, надходження до бюджету. Це, в першу чергу, створення цивілізованих умов праці, гарантування працівникам дотримання їхніх прав та соціальних гарантій», – зазначив Олексій Гончарук.
Найчастіше підприємці не реєструють свою економічну діяльність, приймають на роботу людей без оформлення трудових відносин, приховують частину відпрацьованого робочого часу та заробітної плати, маскують трудові відносини під виглядом інших форм, наприклад, фіктивної самозайнятості тощо.
Що вже зроблено. З 20 по 31 січня пройшла інформаційна кампанія. 600 інспекторів праці відвідали та провели роз’яснювальну роботу серед понад 180 тисяч роботодавців у сфері торгівлі, при цьому у понад 56 тисяч випадків до візитів долучались Пенсійний фонд, Державна податкова служба, Державна служба зайнятості, місцеве самоврядування.
  • Розроблено спеціальний мобільний додаток, яким можна буде користуватися під час перевірок і в яких міститиметься повна інформація про суб’єкта господарювання. Також різні органи зможуть більш ефективно обмінюватись інформацією за допомогою цього додатку.

Довідка Finance.ua:

  • За результатами дослідження української економіки, 846 млрд гривень або 23,8% від офіційного ВВП за 2018 рік перебуває в тіні, з них 19,7% ВВП (702 млрд гривень) становить готівкова тіньова економіка.
Найцікавіші й найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця – завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтесь – з нами цікаво і корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас