Частково енергомодернізувати у 2020 році можуть 5 тисяч багатоповерхівок - віце-прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частково енергомодернізувати у 2020 році можуть 5 тисяч багатоповерхівок - віце-прем'єр

Енергетика
339
Частково енергомодернізувати у 2020 році можуть 5000 багатоповерхівок.
Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
«За нашими розрахунками, можливий обсяг за меншим пакетом становить 5000 будинків на рік. Ми опитали компанії, що працюють на ринку, і вони відповіли, що це можливо. За великим пакетом – це від 700 до 1000 будинків», – зазначається у повідомленні.
За словами Шмигаля, в межах двох тижнів відбудеться засідання наглядової ради й ради донорів Фонду енергоефективності, де буде ухвалено рішення, які змінять нинішні умови фінансування заходів щодо поліпшення енергоефективності для житлових будинків за об’єднаннями співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) за пакетами «А» і «Б» (повна й часткова енергомодернізація відповідно).
Очікується, що механізм буде таким: ОСББ збирається, ухвалює перше рішення, проводить енергоаудит, складає кошторис, звертається до підрядника, підрядник отримує кредит, виконує модернізацію за свої кошти, частково або із залученням співфінансування, а далі відбувається відшкодування від фонду і власний внесок від ОСББ.
До завершення опалювального сезону (до 15 квітня) планується зробити всі енергоаудити й підготувати проектно-кошторисну документацію, щоб з 1 травня розпочати роботи.
Фонд енергоефективності має намір протягом п’яти років профінансувати понад 16 000 проєктів за програмою підтримки енергомодернізації для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас