День фінансів, 17 лютого: Кабмін звітує, Приват "зрізає" ставки, Гончарук показує різницю в платіжках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 лютого: Кабмін звітує, Приват "зрізає" ставки, Гончарук показує різницю в платіжках

1536
Понеділок, 17 лютого, розпочав тиждень зі звітів та презентацій.
Коли все “проїли”. Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що українська економіка потребує мільярдних інвестицій, яких не було з 90-х років, для підвищення технологічності виробництва і зниження рівня зносу основних фондів. “Проїли економіку за 30 років… Наша економіка по суті детехнологізована. Технології зникли. Нам це потрібно відновлювати і наздоганяти світ”, – сказав він. Щоб нам наздогнати Білорусь або Словаччину, потрібно 100 млрд доларів інвестицій протягом 50 років.
Економічна стратегія і зарплати. За словами того ж Милованова, Економічна стратегія полягає в ідеї інвестицій, створенні чотирьох ринків і робочих місць, створенні інновацій та залученні нових технологій. Розвиток ринку праці відбуватиметься через осучаснення трудового законодавства, а також інвестиції в професійні навички. До речі, за розрахунками Мінекономіки, в 2020 році розмір реальної, тобто скоригованої на інфляцію, зарплати повинен збільшитися на 8-9%. Нагадаємо, минулого року реальна зарплата зросла на 9,8%.
Гончарук показав різницю. Поки що в платіжках. Прем’єр-міністр Олексій Гончарук показав різницю в платіжках за тепло за минулий і поточний рік. За його словами, в грудні для переважної більшості споживачів знижено ціну в платіжках за опалення і газ. Водночас, в січні ще не всі отримали платіжки, але теж є зниження. В офісі Президента також додали, що в додаток “Дія” хочуть впровадити квитанцію за комунальні послуги, яку буде там видно.
Все те, що наразі вдалося зробити на шляху до економічного зростання, Кабмін опублікував у своєму звіті. У звіті говориться, що уряд працював над: удосконаленням системи надання медичних послуг та забезпеченням більшої доступності ліків, підвищенням якості освіти, забезпеченням захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; створював умови для зменшення сум у платіжках за теплову енергію; забезпеченням макроекономічної стабільності, підвищенням інвестиційної привабливості та поліпшенням умов ведення бізнесу.
Мінфін планує знизити ставку на доходи фізосіб. Це питання обговорювалося на зустрічі президента з бізнес-асоціаціями, в якій з боку представників уряду взяла участь міністр фінансів Оксана Маркарова. Як зазначається, ставку ПДФО планують знизити до 15%. При цьому в Мінфіні підкреслили, що рішення про можливість зміни ставки ПДФО обов’язково буде розроблятися спільно з місцевими органами влади, оскільки ПДФО є важливим джерелом доходів для місцевих бюджетів.
А ось ПриватБанк вже “зрізав” ставки. Малому бізнесу. Банк знизив процентні ставки за всіма програмами фінансування підприємців та малого бізнесу. У Приваті заявляють, що базові кредитні ставки для підприємців знижено на 2-3% річних.
💡 Можливість отримати корисні знання і бізнес-партнерів. 20 лютого в Києві відбудеться масштабна міжнародна конференція з товарного бізнесу EasyConf. Вона збере понад 1300 учасників і 24 спікера з Китаю, України, ОАЕ та Європи, які підготують доповіді про реальний досвід ведення успішного бізнесу, навіть без стартового капіталу. Конференція проходитиме у форматі двох потоків: “Маркетинг” і “Бізнес”. Для читачів Finance.ua нам вдалося роздобути спеціальний промокод – fin_easyconf, який забезпечить знижку 10% на квитки всіх категорій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас