Будівельна галузь буде реформована до кінця 2020 року - Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівельна галузь буде реформована до кінця 2020 року - Шмигаль

Казна та Політика
543
Віце-прем’єр-міністр – міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль анонсував реформування будівельної галузі в Україні до кінця 2020 року.
Про це він розповів в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Будівельна галузь буде реформована до кінця цього року. Це буде пов’язано з багатьма факторами: з фактором страхування, з фактором сертифікації фахівців, з переходом на європейські стандарти проєктування, технічні норми і параметри. Це все вимагає досить великих зусиль. Ми знаємо, що робити, і робимо це. У нас є купа союзників і експертів у цій реформі”, – сказав Шмигаль.
Віце-прем’єр підкреслив, що в Україні будівельний ринок один з найбільших і найбільш успішних, тому оздоровити будівельну галузь в частині параметрів, стандартів, фахівців і відсутність корупції – це пріоритет для влади.
Що стосується питання будівельних конфліктів, Шмигаль зазначив, що реформа в будівельній сфері буде дуже схожою з реформою децентралізації.
“Поставити питання, чому порушуються чиїсь права, можна буде дуже просто на місцевому рівні. Тобто держава повинна включатися фактично тоді, коли відбувається неприхований злочин. У всьому світі незаконних будівництв не існує, тому що люди розуміють, що побудувати незаконно – це так само, як вкрасти у когось гаманець – це в’язниця”, – підкреслив він.
Віце-прем’єр заявив, що уряд зараз будує таку систему, яка не дасть “навіть думки здоровим забудовникам, архітекторам, підрядникам входити в незаконні схеми”.
На уточнююче запитання, чи означає це, що з 2021 року в Україні не буде нових незаконних будівництв, Шмигаль підкреслив, що “ми працюємо і робимо все для того, щоб їх не було”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас