У Слузі народу розповіли, коли запрацює страхова медицина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Слузі народу розповіли, коли запрацює страхова медицина

Казна та Політика
1208
Голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування, нардеп від Слуги народу Михайло Радуцький заявив, що в 2023 році може почати працювати страхова медицина.
Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.
Медична страховка, за його словами, буде покривати те, що не увійшло в гарантований державою обсяг безоплатної медичної допомоги. Але для цього мають бути дотримані кілька умов.
“Ми не говоримо, що ми скасуємо фінансові гарантії. Це universal coverage (універсальне покриття витрат пацієнта, гарантований мінімум безкоштовних медичних послуг). І він мусить бути. Всі країни за нього борються. Страховка покриватиме те, що не увійшло в гарантії. По-перше, ми повинні не помилитися. Нам варто вибрати ту модель, яку ми фінансово і якісно можемо дозволити в Україні”, – сказав Радуцький.
Необхідною умовою для запуску страхової медицини нардеп вважає також виведення зарплат українців з тіні.
“Ми зробимо все, щоб відсоток чорної зарплати з кожним днем ​​зменшувався. І ми розглядаємо можливість написання закону і вибору моделі цьогоріч. Але ми вважаємо, що економічно по офіційності зарплати ми вийдемо на можливість, щоб цей закон запрацював десь через рік-два – до 2023 року. Це не обіцянка. Це плани”, – зазначив голова парламентського комітету.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас