IKEA пропонує оплачувати покупки часом, який покупець витратив на дорогу до магазину (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IKEA пропонує оплачувати покупки часом, який покупець витратив на дорогу до магазину (відео)

Світ
1009
Шведська компанія IKEA запустила у Дубаї, Об’єднані Арабські Емірати, акцію Buy With Your Time, яка дозволяє розплачуватися за покупки часом, витраченим на шлях до магазину.
Про це повідомляє Engadget.
Супермаркети IKEA зазвичай розташовані поза центром міста, хоча останнім часом компанія випробовує нові формати – наприклад, у Відні будують центр, де можна роздивитися та помацати товари, а доставку замовити онлайн.
Щоб заохотити відвідувачів приїздити до віддаленого супермаркету, IKEA монетизувала їхній час. Скільки клієнт витратив на дорогу, перевіряють за функцією Timeline у програмі Google Maps.
Годину часу прирівнюють до 105 дирхамів (700 гривень). Такий курс вирахували, ґрунтуючись на середній зарплатні у Дубаї.
Так, витративши на дорогу 49 хвилин, покупець може придбати за свій час кавовий столик, а за 1 годину 55 хвилин – книжкову шафу. За п’ять хвилин можна купити веганський хотдог, за дві хвилини – торбинку. Відповідно, на цінниках вказано вартість товару як у дирхамах, так і у хвилинах.
Невідомо, чи може з’явитися така пропозиція в інших країнах. Видання припускає, що акція може бути впроваджена лише у специфічних умовах дубайської економіки.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас