Кілька нових міжнародних авіакомпаній мають намір зайти в аеропорт Дніпра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кілька нових міжнародних авіакомпаній мають намір зайти в аеропорт Дніпра

Фондовий ринок
769
Аеропорт Дніпра веде переговори з кількома міжнародними авіакомпаніями про запуск нових напрямків, зміни плануються вже в “літньому” розкладі.
Як повідомила прес-служба Дніпропетровської обласної держадміністрації (ОДА) в п’ятницю, про це розповіли керівник області Олександр Бондаренко та перший заступник гендиректора аеропорту Сергій Криворотченко під час брифінгу в ОДА.
“Я звернувся до керівництва аеропорту з проханням залучити до роботи міжнародні авіакомпанії, які відкрили б додаткові рейси як по Україні, так і за кордон. Там охоче підтримали ініціативу. Вперше за п’ять років наш аеропорт виходить зі стану занепаду і стає на шлях розвитку. Крім того, це підготовка до відкриття нового аеропорту. Так, вже з першого дня роботи сучасний термінал буде заповнений пасажирами, а злітно-посадкова смуга – літаками міжнародних авіакомпаній”, – цитує прес-служба главу відомства Бондаренка.
Як вказано в повідомленні, аеропорт також веде переговори з перевізниками, які вже літають з Дніпра, про нові напрямки.
“Зараз вся авіаційна промисловість якраз планує “літній розклад”, який почне діяти з 29 березня. Запропонували їм внести туди і наш аеропорт. Розглядаємо можливість ввести нові рейси в країни Європи і Туреччину. При цьому враховуємо технічні можливості аеропорту. Звертаємо увагу і на то, що вперше в Україні всередині території працюючого аеропорту розгорнуться будівельні роботи”, – пояснив Криворотченко.
Зараз в аеропорту Дніпра працюють авіакомпанії “Австрійські авіалінії”, “Міжнародні авіалінії України”, “Роза вітрів”, Ellinair. Вони виконують рейси в Київ, Івано-Франківськ, Відень, Тель-Авів, Шарм-ель-Шейх.
Як повідомлялося, ТОВ “Інститут Укрдорпроект” виграло тендер на послугу проектування нової злітно-посадкової смуги (ЗПС) Міжнародного аеропорту “Дніпропетровськ”, запропонувавши ціну на 1,979 млн грн менше очікуваної вартості закупівлі, яка становила 26,514 млн грн (з ПДВ).
Над проектом аеропорту паралельно працюватимуть облдержадміністрація і приватний інвестор. Держасним коштом побудують злітно-посадкову смугу довжиною 3,2 км, оснащену сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням. Новий міжнародний термінал і VIP-термінал в єдиному комплексі будуватиме українська промислово-фінансова група DCH. Планується, що він матиме високу пропускну здатність – до 1 тис. ос./год.
Загальна вартість проекту – 4,8 млрд грн.
Міжнародний аеропорт “Дніпропетровськ” функціонує з 1943 року, самостійним підприємством став тільки в 2011 році. Розташований в 5 км на південний схід від Дніпра. Наразі довжина злітно-посадкової смуги (ЗПС) аеропорту становить 2,841 тис. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас