Соцстрах виплатив 707 млн грн потерпілим на виробництві: Які випадки належать до страхових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соцстрах виплатив 707 млн грн потерпілим на виробництві: Які випадки належать до страхових

Казна та Політика
709
Фонд соціального страхування України профінансував 707,4 млн грн щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей.
Про це повідомляє пресслужба відомства.
“Фонд соціального страхування України профінансував надання щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей за січень 2020 року у повному обсязі. Виплати отримали 205,1 тис. осіб на загальну суму 707,4 млн гривень”, – ідеться в повідомленні.
Розмір виплат:
  • з січня 2020 року потерпілі на виробництві та члени їх сімей, які є внутрішньо переміщеними особами, отримують страхові виплати на загальних підставах – за місяць, у якому здійснено нарахування, виплати фінансуються на початку наступного за ним місяця;
  • щомісячна страхова виплата встановлюється відповідно до ступеня втрати професійної працездатності та середньомісячної заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку;
  • максимальний розмір щомісячної страхової виплати не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на дату настання права на страхову виплату.
  • мінімальний розмір призначеної щомісячної страхової виплати потерпілому у перерахунку на 100% втрати професійної працездатності не може бути меншим за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб, на дату настання права на страхову виплату.
Які випадки належать до страхових:
  • допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;
    одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;
  • щомісячна страхова виплата в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;
  • страхова виплата потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;
  • щомісячна страхова виплата особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;
  • відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого.

Довідка Finance.ua:

  • На страхові витрати потерпілим на виробництві і членам їх родин у цьому році заплановано направити 9,775 млрд грн, що складає 34% від усіх видатків Фонду.
  • Бюджетом Фонду передбачено проведення перерахування щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей) з 01 березня 2020 року на коефіцієнт 1,165 (116,5%).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас