Після запуску іпотеки будівництво збільшиться вдвічі - Парцхаладзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після запуску іпотеки будівництво збільшиться вдвічі - Парцхаладзе

Кредит&Депозит
4654
Іпотека може дати значний поштовх ринку новобудов.
Про це в інтерв’ю виданню «КиевVласть» розповів Голова правління – Президент ПрАТ «ХК «Київміськбуд», віце-президент та представник Конфедерації будівельників України (КБУ) у Києві Ігор Кушнір.
«У всьому світі іпотека є маховиком ринку, наша країна – не виняток. Якщо уряду вдасться запустити анонсовану 10-11% іпотеку, це буде великим плюсом. Для всіх. Ринок активізується. А якщо люди зможуть купити власне житло під невеликий процент, влада отримує бонуси за виконані обіцянки – три» – зазначив він.
За словами президента КБУ Льва Парцхаладзе, на одного українця наразі припадає 24 кв. м житла, а 70% житлового фонду — застаріле.
«Шляхом запуску іпотеки обсяги будівництва вже в найближчі 1-3 роки збільшиться вдвічі», – підкреслив Лев Парцхаладзе.
Ставка за іпотечним кредитом в 2020 році становить:
  • найдоступніша іпотека в 2020 році – 17-18%. Така ставка за іпотечним кредитом можлива лише за умови виконання позичальником низки вимог та доступна тільки окремим категоріям громадян;
  • в середньому реальні ставки по іпотеці в Україні коливаються від 18% (фінансування держбанками окремих будівельних проектів) до 25% (мікроіпотека, коли позичальнику бракує невеликої суми для покупки в розмірі 10-15% від загальної вартості нерухомості);
Вимоги банків щодо іпотеки:
  • необхідно підтвердити наявність високих офіційних доходів;
  • при отриманні іпотечного кредиту в межах 500 тис. – 1 млн грн терміном на 5-7 років необхідно мати офіційний дохід не менше 20-25 тис грн на місяць;
  • високими повинні бути і доходи інших членів сім’ї, в першу чергу чоловіка або дружини;
  • відсоток за кредитом може бути як фіксованим, так і змінним. Початковий мінімальний внесок доведеться заплатити значний. Ця сума може варіюватися від 20 до 50% від вартості житла.

Довідка Finance.ua:

  • Президент України Володимир Зеленський заявляв, що ставки за іпотекою до вересня мають впасти до 10%.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі з них ми зібрали у спеціальному сервісі.

Оцінити і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас