Вчені з'ясували, як довго коронавірус може жити на одязі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені з'ясували, як довго коронавірус може жити на одязі

Технології&Авто
2675
Китайський коронавірус COVID-19 може жити на неживих предметах більше тижня. Про це йдеться в результатах дослідження, опублікованого в The Journal of Hospital Infection.
Повідомляється, що вчені досліджували коронавіруси SARS і MERS, геноми яких схожі з новим COVID-19. В результаті дослідження з’ясувалося, що патогенні мікроорганізми людини можуть зберігатися на різних матеріалах і поверхнях (алюміній, дерево, папір, пластик, скло тощо) і залишатися заразними при кімнатній температурі до дев’яти днів.
“Низька температура і висока вологість повітря збільшують термін їх життя”, – зазначив лікар Гюнтер Кампф з Університетської лікарні Грайфсвальда.
Щоб зменшити поширення коронавірусів в цілому, автори дослідження рекомендують лікарням ретельно дезінфікувати поверхні різними розчинами, приготовленими з гіпохлориту натрію, перекису водню або етанолу.
При цьому наголошується, що донині неясно, чи може людина заразитися COVID-19 від різних предметів, оскільки про вірус на сьогоднішній день відомо дуже мало.
Нагадаємо, сьогодні в Китаї заявили, що найчастіше інфікування коронавірусом COVID-19 відбувається повітряно-крапельним шляхом. Раніше в Гонконзі після виявлення відразу кількох хворих в одному житловому комплексі, висунули нову версію поширення коронавірусу – каналізаційними трубами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас