У КМДА повідомили, коли закриють кінотеатр "Київ" у центрі столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА повідомили, коли закриють кінотеатр "Київ" у центрі столиці

Фондовий ринок
551
У Київській міській державній адміністрації почалися роботи з підготовки до ремонту легендарного кінозалу “Київ”, розташованого в самому центрі столиці за адресою вулиця Велика Васильківська, 19. Його, нагадаємо, в 2019 році передали в оренду приватній компанії “Сінема-Центр”.
Про це повідомив Володимир Слончак, заступник голови КМДА.
У КМДА вважають, що кінотеатр потребує капітального ремонту через те, що попередній орендар платив копійки до міського бюджету і не доглядав за історичною будівлею. “Кінотеатр “Київ” – це важлива і знакова будівля для Києва з власним духом ат історією. І, очевидно, що такі місця мають бути доглянутими, в належному стані, повинні бути корисними для городян і прибутковими для суспільства. Колишній орендар не вклав в утримання будівлі жодної копійки, при цьому нещадно експлуатуючи та сплачуючи місту всього 47 000 гривень (на місяць – Delo.ua). Тому, очевидно, що тепер кінотеатр потребує капітального ремонту, над чим ми зараз і працюємо”, – повідомив Володимир Слончак.
Заступник голови КМДА зазначив, що кінотеатр “Київ” як пам’ятка архітектури місцевого значення потребує особливо ретельного підходу і контролю в питаннях ремонту і узгодження, що трохи сповільнює процес відновлення роботи кінотеатру. Однак, це один з надважливих етапів, місто ретельно тримає на контролі.
Як відомо, кінозал “Київ” був відкритий в 1952 році. У його дизайні об’єднані неокласицизм з елементами традиційної української архітектури і це стало причиною оголосити його об’єктом культурної спадщини місцевого значення.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас