Фонд держмайна не розглядає швидкий шлях приватизації "Турбоатому" і "Електроважмашу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна не розглядає швидкий шлях приватизації "Турбоатому" і "Електроважмашу"

Фондовий ринок
197
Голова Фонду державного майна України (ФДМ) Дмитро Сенніченко вважає, що приватизація ДП “Електроважмаш” і АТ “Турбоатом” (обидва – Харків) найближчими місяцями не відбудеться, повідомляє пресслужба Харківської обласної державної адміністрації.
“Зараз ми не розглядаємо швидкий шлях приватизації цих підприємств… Будемо до цього дуже уважно підходити. Це точно не відбудеться в найближчі місяці і, може, не в цьому році”, – сказав Сенніченко під час зустрічі з головою Харківської обладміністрації Олексієм Кучером.
На його думку, не можна допустити, щоб приватизація призвела до знищення цих підприємств.
“В жодному разі ми не повинні допустити купывлю підприємства конкурентами з метою знищення або передати їх непрофесійним операторам”, – підкреслив голова ФДМ.
Він зазначив, що перед новим керівництвом “Електроважмашу” поставлено завдання збільшити на 30% зарплату і вивести підприємство на прибуток. Планується, що з 1 березня підприємство, яке закінчило 2019 рік зі збитками і було змушене перейти на скорочений робочий тиждень, знову перейде на повний робочий тиждень.
“За останні 5 років “Електроважмаш” втратив 30% робітників, дебіторська заборгованість становить 500 млн грн, кредит – 900 млн грн. Але у нас є новий керівник, у якого є бачення розвитку підприємства. Перші кроки зроблені: заробітна плата виплачена, контракти підписуються. На закупівлях за місяць зекономлено 60 млн грн. У підприємства є спільні проєкти з “Турбоатомом” для “Гідроенерго”, – сказав Сенніченко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас