Білорусь припинила постачання пального російським АЗС, що працюють на її території - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь припинила постачання пального російським АЗС, що працюють на її території - Reuters

Енергетика
2023
Мережі автозаправних станцій (АЗС) російських нафтокомпаній в Білорусі можуть почати закупівлю пального в сусідніх країнах через брак нафтопродуктів в умовах різкого скорочення поставок нафти з РФ на НПЗ республіки.
На роздрібному ринку Білорусі присутні мережі «Лукойлу», «Газпромнефти», «Роснефти» і «Татнефти», сумарне число заправок яких, за оцінкою Рейтер, становить близько 20% від загального числа АЗС в республіці. Джерело в “Газпромнефти” розповіло Рейтер, що мережа АЗС компанії зіткнулася з обмеженнями оптових продажів бензину і дизпального з боку білоруського держконцерну “Белнефтехим”. “Концерн призупинив нам продаж пального. Каже, що не має вільних ресурсів. У нас (в компанії) подивилися, вирішили купити і привезти з-за кордону – з Польщі або з Прибалтики”, – розповіло джерело.
На місяць заправкам “Газпромнефти” потрібно до 5000 тонн автобензину і до 20 000 тонн дизельного паливаьного, за оцінкою джерела. Представник “Лукойл-Білорусь” сказав Рейтер, що дефіциту пального АЗС компанії не відчувають, поставки йдуть від “Белнефтехиму”. Раніше білоруські ЗМІ повідомили, що деякі заправки “Лукойлу” 5 лютого ввели обмеження на реалізацію дизпального, але незабаром ці ліміти було знято.
Через тривалу суперечку між Мінськом і Москвою щодо цін на нафту єдиними постачальниками російської сировини в Білорусь з початку цього року є компанії групи “Сафмар” Михайла Гуцерієва, але цих обсягів недостатньо для завантаження НПЗ республіки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас