Набув чинності закон про будівництво пандусів без документів про право власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набув чинності закон про будівництво пандусів без документів про право власності

Нерухомість
744
Закон про дозвіл на облаштування пандусів в будівлях без документа про право власності та користування земельною ділянкою в середу, 12 лютого, набув чинності. Вчора він був опублікований у виданні “Голос України”.
Документ набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування.
Зокрема, передбачено зміни до Закону “Про регулювання містобудівної діяльності”, якими дозволяється влаштування засобів безперешкодного доступу до об’єктів житлово-комунального та громадського призначення, у тому числі до під’їздів та/або квартир у житлових будинках, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення за відсутності документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою.
У законі прописано, що об’єкт не може бути прийнятий в експлуатацію у разі, якщо він не відповідає вимогам будівельних норм, державних стандартів і правил, у тому числі щодо доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.
Зазначено, що порядок влаштування засобів безперешкодного доступу до об’єктів або їх розумного пристосування встановлює Кабінет Міністрів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас