За що не можуть звільнити з роботи: роз'яснення Верховного суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За що не можуть звільнити з роботи: роз'яснення Верховного суду

Особисті фінанси
4772
Працівника не можуть звільнити через відсутність у нього диплома про вищу освіту. Щоправда, за умови, якщо роботодавець знав про це при прийомі на роботу.
Якщо людина при працевлаштуванні повідомила роботодавцю про відсутність спеціальної освіти і недостатність кваліфікації, проте належним чином виконує трудові обов’язки, її не можуть звільнити з роботи, йдеться в рішенні Верховного Суду.
Так, позов до суду подала виконувачка обов’язків завідувачки дошкільного навчального закладу. Її звільнили, бо не мала вищої педагогічної освіти та педагогічного стажу у сфері дошкільної освіти не менше 3 років. Суд першої інстанції частково задовольнив позов. Зокрема, поновив позивачку на посаді. Однак Апеляційний суд скасував відповідне рішення суду.
У свою чергу Верховний суд касаційну скаргу позивачки задовольнив. Рішення Апеляційного суду скасував, а рішення суду першої інстанції залишив у силі. Це пов’язано з тим, що Апеляційний суд не встановив факту неналежного виконання трудових обов’язків позивачкою внаслідок недостатньої кваліфікації. Тому звільнення – це фактично позбавлення позивача можливості заробітку.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас