Зеленський звільнив Богдана з посади керівника Офісу президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський звільнив Богдана з посади керівника Офісу президента

Казна та Політика
2641
Президент України Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади керівника офісу Президента України. Відповідний указ № 46/2020 розміщений на сайті глави держави. “Звільнити Богдана Андрія Йосиповича з посади керівника Офісу президента України», – йдеться в указі.
Андрій Богдан був призначений головою президентської адміністрації 21 травня 2019 року, до цього був особистим адвокатом бізнесмена Ігоря Коломойського (з 2015 року). Народився у Львові, закінчив Львівський національний університет, здобувши кваліфікацію економіста, спеціаліста з фінансів та юриста.
За часів президентства Віктора Януковича в уряді Миколи Азарова був заступником міністра Кабміну – Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики, через що його призначення в адміністрацію Зеленського мало багато критиків. На позачергових виборах до ВР у 2014 році балотувався за списками Блоку Порошенка під № 74, проте до парламенту не пройшов.
2016 року з’їздом партії був виключений зі списку разом з іншими 12 кандидатами. Оскаржував це рішення в суді, проте суд не задовольнив позовні вимоги Богдана. Під час перебування Ігоря Коломойського на посаді голови Дніпропетровської ОДА (2 березня 2014 – 24 березня 2015 рр.) був його радником, після чого став його особистим юристом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас