Накопичуйте хто як може: експерт пояснив, чому проблем з пенсіями буде більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Накопичуйте хто як може: експерт пояснив, чому проблем з пенсіями буде більше

Особисті фінанси
60111
Минулого тижня про пенсії говорилося чимало. Зокрема, пенсійний фонд України оголосив, що розмір середньої пенсії досяг 3082,98 гривні. І при цьому кожному четвертому Пенсіонеру доводиться ще й працювати.
А Президента Володимира Зеленського переконують у тому, що підвищення пенсійного віку – неминучий процес і вирівняти солідарний рівень пенсій можна тільки шляхом збільшення пенсійного віку.
І мало хто на офіційному рівні розповідає жителям України про переваги співпраці з недержавними пенсійними фондами (НПФ).
“Це питання держави ніяк не стосується. Адже НПФ – недержавні, і “погріти руки” там ніде. Тому немає жодного інформування”, – пояснює дефіцит інформації про недержавні пенсійні фонди координатор Фонду Людвіга Ерхарда Олег Лиховид.
За його словами, розвитку НПФ нічого не заважає, крім нестачі чесності у держави і політиків. Він вважає, що вони повинні чесно зізнатися українцям у тому, що держава не в змозі при чинній пенсійній системі забезпечити їх гідною пенсією.
“Вистачить тільки такої жебрацької пенсії, як зараз. Тому накопичуйте хто як може. Краще в НПФ. Вони якраз для цієї мети і розроблялися. Можна назвати ще багато речей, які допомогли б людям. Але почати треба з чесності. Порятунок потопельників – справа рук самих потопельників”, – зазначає Лиховид.
Більш ніж третина українських пенсіонерів щомісяця отримують менш ніж 2000 гривень. Виплати в розмірі 2000-3000 гривень отримують 34,2% пенсіонерів. Ще 12,4% пенсіонерів можуть розраховувати на щомісячне отримання 3000-4000 гривень. Тільки 6,3% пенсіонерів мають пенсію в 4000-5000 гривень. А від 5000 до 10 тисяч отримують 9,3% українських пенсіонерів.
При цьому минулого року майже вдвічі збільшилася кількість пенсіонерів, які отримують понад 10 тисяч гривень, – з 1,2% до 2,3% від загальної кількості.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас