Нафтогаз почне купувати газ на Українській енергетичній біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз почне купувати газ на Українській енергетичній біржі

Енергетика
356
Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг”, що входить до групи Нафтогаз, планує до кінця лютого почати закупівлю природного газу через електронний майданчик Української енергетичної біржі (УЕБ) на умовах редукціону, тобто коли договірна ціна купівлі буде визначатися за результатами торгів.
Про це повідомляє НАК “Нафтогаз України”.
Вихід на щоденній основі з ціною купівлі і ціною продажу на УЕБ дозволить НАК “Нафтогаз України” стати основним маркетмейкером на вітчизняному ринку.
“Сьогодні Нафтогаз готовий запропонувати учасникам торгів європейські правила, прозорі умови співпраці, гарантії виконання фінансових зобов’язань. Сподіваюся, що наша активна діяльність на внутрішньому ринку і участь вітчизняних компаній у біржових торгах дозволить створити ліквідний і більш прозорий ринок природного газу в Україні”, – зазначив директор з інтегрованого газового бізнесу Андрій Фаворов.
Вихід Нафтогазу на біржу як покупця природного газу українського видобутку в умовах надлишкової пропозиції підтримає вітчизняні газовидобувні компанії і сприятиме розвитку газовидобутку в Україні, відзначили в компанії.
Наразі планується здійснювати купівлю природного газу на умовах постачання протягом наступного після торгів місяця. Оплата буде здійснюватися відразу після передачі природного газу, що дозволить гравцям ринку поліпшити власну ліквідність.
Плановий мінімальний щоденний обсяг закупівлі складе до 10 млн куб. м, розмір лотів – 1 млн куб. м.
За умови успішного проведення торгів та зацікавленості з боку учасників ринку компанія планує розширити обсяги закупівлі та лінійку продуктів, що закуповуються.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас