У Росії припускають продовження контракту з Україною на транзит газу після 2024 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії припускають продовження контракту з Україною на транзит газу після 2024 року

Енергетика
277
Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак допустив продовження контракту на транзит російського газу територією України в країни Євросоюзу після 2024 року.
Про це він сказав в інтерв’ю журналу “Энергетическая политика”.
«Важливо, що ми все-таки почули один одного, і нам з українськими партнерами вдалося домовитися про транзит газу з 2020 року строком на п’ять років на взаємовигідних умовах. Якщо ця співпраця виявиться успішною, можливо, ми продовжимо її і після 2024 року », – сказав Новак.
Як повідомлялося раніше, НАК “Нафтогаз України” і російський “Газпром” 30 грудня 2019 року підписали новий контракт про транзит газу строком на 5 років. Згідно з протоколом, підписаним на політичному рівні 20 грудня в Мінську, контракт може бути продовжений ще на п’ять років за згодою сторін.
До цього Росія не планувала продовжувати контракт з Україною, оскільки мала намір завершити будівництво газопроводу “Північний потік-2”. Однак, будівництво російського газопроводу “Північний потік-2” було зупинено в кінці 2019 роки після введення санкцій США. У швейцарській компанії Allseas заявили, що не планують відновлювати роботи з будівництва газопроводу “Північний потік-2” після введення американських санкцій. У компанії також додали, що судна, які займалися укладанням труб газопроводу, залишили регіон робіт у Балтійському морі і готуються до роботи на іншому проекті.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас