У Торонто побудують "розумний" квартал з дерев'яними хмарочосами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Торонто побудують "розумний" квартал з дерев'яними хмарочосами

Технології&Авто
597
Материнська компанія Google, Alphabet, має плани щодо створення високотехнологічного, доступного та екологічно чистого району вздовж набережної Торонто. Головною особливістю проєктування є використання дерев’яних хмарочосів.
Alphabet інвестує в цей розвиток 900 мільйонів доларів. У червні 2019 року, після майже двох років мозкового штурму, Sidewalk Labs (компанія, яка займається створенням “розумного” району) представила генеральний план на 1500 сторінках, який описує не тільки район з набережною площею 12 акрів, Quayside, але і район площею в 350 акрів, що складається з безлічі районів з високими технологіями. Quayside буде першим і послужить випробувальним полігоном для таких технологій, як роботи для перевезення сміття і того, що компанія називає “мережею людей на вулиці”.
Компанії Sidewalk Labs і Michael Green Architecture оголосили про план “спроєктувати перший в світі суцільнометалевий багатоповерховий район”. Вони будуть використовувати “масовий ліс”. Це будівельний матеріал, виготовлений з дерева, стисненого на заводі. Воно вважається вогнестійким.
Будівництво з дерева явно не нова ідея, але цей проєкт пропонує будівлі майже в два рази вищі, ніж будь-які попередні дерев’яні конструкції. Дві 18-поверхові масивні дерев’яні конструкції були нещодавно побудовані в Осло і Ванкувері, хоча найвища дерев’яна будівля у Ванкувері фактично має сталевий і бетонний сердечник. Будівництво великих будівель з дерева як і раніше має значні проблеми.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас