Кількість зареєстрованих ФОПів продовжує зростати (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість зареєстрованих ФОПів продовжує зростати (інфографіка)

Особисті фінанси
1012
На початку 2020 року кількість ФОПів становила 1885,9 тис осіб, що на 19,8 тис. більше, ніж на початок 2019 року.
Про це повідомляє Державна податкова служба України на сторінці у FACEBOOK.
Cуттєво зросла кількість ФОПів на спрощеній системі оподаткування, їх побільшало на майже 93,8 тис осіб (порівняно з минулим роком).
“Ми спостерігаємо також позитивну динаміку росту бюджетних надходжень єдиного податку та кількості платників єдиного податку” – заначають в ДПС.
Кількість зареєстрованих ФОПів продовжує зростати (інфографіка)
Загалом, протягом січня поточного року платниками сплачено єдиного податку понад 24 млрд грн.
Ця сума перевищила наші очікування на 14,1 %, або на 20,8 млн гривень.
«Ці цифри свідчать про пожвавлення ділової активності на рівні мікробізнесу на спрощеній системі, і, відповідно, збільшення надходжень до бюджету від єдиного податку. Зі свого боку, податкова служба й надалі покращуватиме якість податкового сервісу, у тому числі й розширення переліку та якості електронних послуг», – зазначив Голова податкової Сергій Верланов.

Довідка Finance.ua:

Нацбанк роз’яснив що зміниться для ФОП у 2020 році:
  • для ФОП діють норми щодо здійснення всіх видів розрахунково-касових операцій відповідно до договору та вимог законодавства України, які встановлені з 2003 року;
  • як і раніше, ФОП може витрачати кошти з “підприємницького” рахунку лише для здійснення підприємницької/незалежної професійної діяльності;
  • після сплати всіх податків та зборів вони мають право перерахувати кошти з поточного рахунку, відкритого для здійснення підприємницької/незалежної професійної діяльності, на поточний рахунок, відкритий цією особою для власних потреб.
Найцікавіші та найважливіші новини, а також поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця — завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтеся — з нами цікаво та корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас