Нафтогаз вимагатиме від Росії $8 мільярдів за втрачені активи в окупованому Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз вимагатиме від Росії $8 мільярдів за втрачені активи в окупованому Криму

Казна та Політика
630
НАК “Нафтогаз України” продовжує судитися з Росією за втрачені кримські активи та вимагатиме 8 млрд дол.включно з відсотками.
Про це у Facebook повідомив виконавчий директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко.
“Цього тижня ми завершуємо підготовку до чергового подання документів у рамках арбітражного процесу проти Російської Федерації щодо активів у Криму. Цей арбітражний процес триває вже декілька років”, – написав Вітренко.
Він зазначив, що втрачені активи оцінюються у приблизно 8 млрд дол. включно з відсотками.
“До речі, Прем’єр-міністр України у своєму листі до Наглядової ради Нафтогазу зазначив, що домовленості з Газпромом стали можливими “завдяки досягнутим політичним керівництвом держави домовленостей на міждержавному рівні”. Якщо це означає віру в те, що такі домовленості мали визначальну роль, то було б добре, якби політичне керівництво держави просто зараз досягнуло домовленості на міждержавному рівні щодо сплати нам Росією компенсації за втрату активів у Криму (приблизно 8 млрд дол. включно з відсотками)”, – зазначив Вітренко.
Він нагадав, що зазначений позов виходить за рамки досягнутих домовленостей про взаємне скасування судових претензій задля підписання транзитного контракту.
“Зауважу, що в арбітражі щодо активів у Криму нам протистоїть держава Російська Федерація, а не Газпром, і тому цей арбітраж не підпадає під угоду про врегулювання з Газпромом, яку Нафтогаз уклав у грудні після того як Газпром виконав рішення Стокгольмського арбітражу сплатити нам компенсацію у розмірі 4,6 млрд дол. (плюс 400 млн дол. відсотків на дату остаточного розрахунку), і погодився продовжити транзит газу”, – додав Вітренко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас