Дощ може стати ефективним джерелом відновлюваної енергії (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дощ може стати ефективним джерелом відновлюваної енергії (відео)

Технології&Авто
1065
Спроби отримати енергію, використовуючи воду, раніше робилися неодноразово, проте цього разу ми, можливо, отримали найефективніше рішення.
Група вчених з Гонконгського університету розробила електрогенератор з польовою транзисторною структурою, який миттєво отримує енергію з води. Одна крапля дозволяє створити напругу 140 В, а згенерованої потужності достатньо, щоб живити 100 маленьких світлодіодних лампочок. За словами творців, попередні аналоги без польової транзисторної структури забезпечували в тисячі разів меншу питому потужність.
Пристрій складається з двох електродів, створених з алюмінію і оксиду-індію і олова. Вони покриті політетрафторетиленом (PTFE), матеріалом з «квазіпостійним» електричним зарядом. Коли крапля потрапляє на цю поверхню, вона з’єднує два електроди і утворює замкнутий ланцюг. На електродах накопичуються поверхневі заряди з високою щільністю, які можуть повністю вивільнятися і генерувати електричний струм. Технологія може використовуватися і під час дощів. Якщо є безперервні падіння крапель води, заряд накопичується і зрештою досягає точки насичення.
Вчені бачать практичне використання таких генераторів на поверхні всього, що контактує з дощем або бризками води: від дахів будинків і кораблів до парасольок і пляшок з водою.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас