Зараз переговори з Коломойським про розділення Укрнафти не ведуться - Коболєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зараз переговори з Коломойським про розділення Укрнафти не ведуться - Коболєв

Фондовий ринок
279
З олігархом Ігорем Коломойським велися переговори про розділення Укрнафти, але наразі вони припинені. Про це голова Нафтогазу Андрій Коболєв сказав в інтерв’ю.
“Його позиція – давайте почнемо хоча б з врегулювання цієї проблеми [щодо спірного газу]. Якщо ви як держава здатні на рішення, які ми погоджуємо і обговорюємо, то тоді про це, напевно, є сенс говорити… Сенс в тому, що він виявився в чомусь правий у своїх сумнівах. Він мав рацію в тому, що врегулювання можуть заблокувати, що, власне кажучи, і сталося. Тому у відносинах з ним, які дуже непрості, дуже важливо мати повноваження ці переговори вести. Адже нас формально поки що держава не уповноважила. Щодо цих двох мільярдів у нас не було вибору, було остаточне рішення суду, і нам довелося шукати рішення, інакше наслідки, повторюся, були б набагато більш плачевними. Якщо нас уповноважать, мандат дадуть, то ми будемо вести переговори і з інших питань”, – заявив він.
На думку Коболєва, “питання Укрнафти треба закривати, треба почистити старі проблеми і дати компанії працювати”. Голова Нафтогазу вважає, що компанію краще розділити «на те, на що вийде розділити».
“Принцип – справедливо розділити активи між акціонерами. Тоді питання корпоративного конфлікту просто закриється”, – додав він.
Нагадаємо, в 2018 році Коболєв заявляв, що Нафтогаз вів переговори з міноритарними акціонерами Укрнафти, пов’язаними з олігархом Ігорем Коломойським, про поділ компанії на газовий і нафтовий блоки і подальший їх частковий викуп.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас