Dragon Capital в першому півріччі планує закрити угоди в Україні на суму понад $200 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dragon Capital в першому півріччі планує закрити угоди в Україні на суму понад $200 мільйонів

Фондовий ринок
875
Інвестційна компанія “Драгон Капітал” у першому півріччі 2020 року планує завершити низку великих угод в Україні на загальну суму понад $200 млн.
Про це повідомив засновник і голова компанії, президент Європейської Бізнес-Асоціації (ЄБА) Томаш Фіала на представленні макропрогнозу ЄБА.
“Це купівля “Ідея Банку” і нерухомість”, – уточнив Фіала.
За словами Фіали, минулого року інвестиції “Драгон Капітал” і її партнерів в Україну зменшилися в порівнянні з 2018 роком – приблизно до $100 млн і були зосереджені переважно в нерухомість, якої було придбано 70 тис. кв. м.
“Під час виборів ми придивлялися, напрацьовували угоди, і коли вибори пройшли і нічого кризового не сталося, то вирішили прискоритися”, – пояснив голова інвесткомпанії.
Водночас він не зміг спрогнозувати обсяг угод на друге півріччя 2020 року.
Під час дискусії Фіала сказав, що черги інвесторів в Україну поки що не бачить, тому “Драгон Капітал” почувається на ринку досить комфортно. За словами Фіали, в порівнянні з минулим роком інтерес до країни зріс, ціни вже підросли, проте в 2011-2012 роках і в 2005-2007 роках конкуренція була вищою. Голова інвесткомпанії додав, що зараз привабливі пропозиції в Україні викликають інтерес у 2-5 компаній, тоді як на сусідніх ринках Східної Європи в подібних ситуаціях таких компаній близько 30.
Фіала також зазначив, що “Драгон Капітал” як і раніше утримується від інвестицій в підприємства і галузі, тісно пов’язані або які сильно залежать від держрегулювання, наприклад, дистрибуцію газу, енергетику, видобуток або важку промисловість.
Фіала також назвав правильним рішенням компанії відмовитися від інвестицій в сонячну і вітряну енергетику, де на папері прибутковість вища, ніж в нерухомості, оскільки проблема нестачі коштів для виплати за “зеленими” тарифами була прогнозована.
Коментуючи ситуацію на ринку у зв’язку з коронавірусом, голова інвесткомпанії сказав, що поки що цей фактор здається таким, що призведе до уповільнення зростання, а не рецесії.
“А уповільнення означає, що Китай буде більше друкувати грошей, і інші країни теж. Отже, низькі процентні ставки будуть довше, і це добре для України, оскільки інвестори полюють на більш дохідні папери. Плюс ми реформи робимо, і всім подобається те, що тут відбувається останні пів року”, – зазначив він.
“Якщо, звичайно, розвиток ситуації піде зовсім погано, то і для України це погано, оскільки падає попит на її основні експортні товари”, – додав голова “Драгон Капітал”.
Група компаній “Драгон Капітал” заснована в 2000 році. Є однією з найбільших на інвестринку України. Влітку минулого року Фіала повідомив, що за останні 3,5 року компанія разом з партнерами вклала в Україну $500 млн, і при правильній політиці влади цю цифру можна протягом двох-трьох років подвоїти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас