Україна і Білорусь домовилися про скасування дозволів на автоперевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Білорусь домовилися про скасування дозволів на автоперевезення

Казна та Політика
411
Україна і Білорусь досягли угоди про скасування дозвільної системи в сфері нерегулярних вантажних і пасажирських автомобільних перевезень.
Про це повідомили в Мінінфраструктури.
«Міністр інфраструктури України Владислав Криклій та міністр транспорту і комунікацій Республіки Білорусь Олексій Авраменко підписали протокол між урядом України та урядом Республіки Білорусь про внесення змін до угоди між урядом України та урядом Республіки Білорусь про міжнародне автомобільне сполучення від 17 грудня 1992 року», — сказано в повідомленні.
Цим протоколом передбачається звільнення від дозвільної системи автомобільних перевезень вантажів і пасажирів в нерегулярному сполученні.
Білорусь стала третьою країною, з якою досягнута повна лібералізація вантажних перевезень. До цього, в травні 2016 року, такий документ був підписаний зі Швейцарією, а в червні 2019 року — з Великобританією.
Криклій зазначив, відтепер перевізники не залежатимуть від кількості дозволів і не буде втрачати час на їх оформлення. Це також зменшить фінансове навантаження на перевізників.
«Упевнений, що Верховна Рада не зволікатиме з ратифікацією цієї угоди. Ще два роки тому двосторонні дозволи Республіки Білорусь були в надзвичайному дефіциті, а підписання протоколу нівелює будь-які ризики створення дефіциту дозволів на цьому напрямку в майбутньому», — сказав Криклій.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас