Гончаренко пояснив, в чому мінуси законопроекту про землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончаренко пояснив, в чому мінуси законопроекту про землю

Казна та Політика
814
Українська земля повинна належати українцям, так як це питання нацбезпеки.
Про це заявив народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко з трибуни Верховної ради України, представляючи поправки в законопроект про ринок землі.
“Монобільшість на чолі з Зеленським пропонує згубну латиноамериканську модель не ринку землі, а справжнього земельного базару. Насправді ж Україна потребує таку реформу, щоб був створений міцний середній клас фермерів на селі. Аби фермери могли прогодувати себе та розвивати свої господарства. Спеціально для “слуг” я підготував візуалізацію, слайди, як у школі. Можливо, так за допомогою картинок декотрим з них буде зрозуміліше, чому купувати землю треба дозволити лише громадянам, які проживають у тій області, де вони хочуть купити ділянку, або на суміжній території. Таким чином ми не допустимо маніпуляцій, коли, наприклад, мешканці Києва будуть скуповувати землю на Одещині. Саме це і є європейська модель”, – розповів Гончаренко.
Нагадаємо, 13 листопада 2019 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про ринок землі. Після цього в документ було внесено понад 4000 поправок.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно із законопроєктом, купувати землю зможуть тільки громадяни України, держава, громади (нововведення) та вітчизняні компанії, засновані українцями (норма діє до 1 січня 2024 року).
  • Іноземці як засновники компаній будуть допущені до ринку тільки в результаті земельного референдуму. Якщо отримають землю у спадок, протягом року повинні провести її відчуження.
  • Іноземцям заборонено купувати землі державної та комунальної власності, розташовані ближче ніж 50 км від державного кордону.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас